tirsdag den 4. september 2012

Anne Dorte og Maria fra Tøsedrengene på turné!


Maria og Anne Dorte i Tivolis Koncertsal 1982 sammen med Tøsedrengene. 


Maria og Anne Dorte i Mads' kolonihavehus sommeren 2012

Maria og Anne Dorte sammen med bandet og turbussen sommeren 2012 
Fra venstre: Henrik Møller, Jon Grundtvig, Peter Dencker, Morten Woods og Mads MichelsenIndianer, Sig du kan li’ mig, Ud under åben himmel og mange, mange flere af orkesteret Tøsedrengenes største hits kommer nu sensationelt samlet tilbage på livescenen for første gang i mere end 25 år!


Da orkesteret Tøsedrengene gik i opløsning i slutningen af 1986 var nyheden tophistorie i radioavisen. Det var et af årtiets allerstørste navne, der lukkede og slukkede, og siden har der været stille omkring bandet, hvor medlemmerne er gået hver til sit, og ikke har ønsket en genforening.

Men i de mellemliggende år har orkesterets mange hits levet  videre, og de synges og spilles i dag overalt:  Indianer, Sig du kan li’ mig, Ud under åben himmel, Vi var engang så tæt, Et lysår, en stjerne, Drop dine løgne, Slip det fri……. Listen af evergreens er lang. Musikkens friskhed og direkthed, teksternes kombination af det sangbare og rammende har gjort Tøsedrengenes hits til en vigtig del af den nyere danske sangskat.

Det er derfor med meget stor glæde, at INEAR for første gang i mere end 25 år nu kan præsentere hele dette fantastiske repertoire af sange tilbage live på landets koncertscener!

Det er Tøsedrengenes oprindelige tekstforfatter og sanger Anne Dorte Michelsen, og orkesterets anden sangerinde fra dengang: Maria Bramsen, der har taget sagen i egne sikre hænder og bag sig har de samlet et hold af landets allerbedste musikere:
Mads Michelsen perc & trommer, Jon Grundtvig, trommer, Henrik Møller, bas, Morten Woods sang & guitar, Peter Denckler sang & keyboards.

Tøsedrengenes sange og musik er pågående, frisk og har både krop og hjerte. Orkesteret var med sin rytmiske styrke og kompleksitet forud for sin tid, og musikken har intet mistet af sin appel og træfsikkerhed. De to oprindelige sangerinder Maria og Anne Dorte har ligget vandret for at tune stemmerne og formen, da planen er at genskabe energien, glæden og dansen fra dengang; og under overskriften SLIP DET FRI bliver Tøsedregenes største hits nu sluppet ud på scenerne og tilbage til livepublikummet, hvor de hører hjemme.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar